Vėžaičių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyrius

Mums labai rūpi Jūsų vaiko ateitis!

„Gerumo diena“ darželyje

paskelbta 2018/03/23

Šiandien darželyje ne eilinė diena, o „Gerumo diena“, tai dar viena turininga diena iš respublikinės akcijos „Veiksmo savaitė be patyčių 2018“.

„Nykštukų“ grupės vaikai klausėsi pasakos „Jausmų pilis“. Pilyje gyveno gerumo angelas. Angelas turi tris geriausius draugus: draugiškumo angelą, pagarbos angelą ir šilumos angelą. Šiandien yra gerumo diena,  kai gali išsipildyti visos svajonės, tik reikia į savo širdelę įsileisti angelus– būti geru, draugišku, gerbti vienas kitą ir skleisti šilumą aplink save. Pilyje vaikų laukė staigmena. Keliaudami muzikiniu takeliu, pilyje vaikai surado savo gerumo angelus.

Auklėtojos Viktorija ir Irena pakvietė „Ančiukų“ ir „Vyturiukų“ grupės vaikučius susipažinti su pirštukinėmis lėlytėmis ir pasiklausyti draugystės pasakos „Katinėlis ir gaidelis“. Aptarėme kas šioje pasakoje yra gera ir kas bloga. Vaikai nutarė, kad geriausia gyventi draugiškai.

„Pelėdžiukų“ grupės vaikai žiūrėjo pamokantį filmuką  „Didžiausias draugas“. Filmuko veiksmas nukelia į tolimą šiltų kraštų salą, kur gyvena viena labai miela mergaitė, kuri sutaria su visais gyvūnėliais ir turi daug draugų. Pažiūrėję ir aptarę filmuką, vaikai nutarė, kad draugus reikia vertinti pagal jų elgesį, o ne išvaizdą. Kad ir kokie maži esame, visada draugui galime padėti.

„Ežiukų“ ir „Zuikučių“ grupės vaikai žiūrėjo filmuką „Katinėlis ir gaidelis“. Pažiūrėję ir aptarę šį filmuką, vaikai suprato, kaip svarbu yra padėti vieni kitiems, koks nuostabus yra draugystės jausmas. Visi vaikai labai džiaugėsi laiminga pasakos pabaiga.

Visą šią savaitę stengėmės būti ypatingai draugiški , tolerantiški vieni kitiems – padėti , užjausti, pakviesti draugauti, žaisti. Norime ir būsime tokie visada!

Užrašė direktorės pavaduotoja ugdymui Tatjana Pagojienė